Tisková zpráva MHMP jednání k ZPS MČ P5, P6 – 14.8.2014

Náměstek primátora Jiří Nouza se sešel se zástupci Prahy 5 a 6 k realizaci zón placeného stání Konečný koncept a dopady zavedení zón placeného stání (ZPS) na jednotlivé městské části (MČ), ve čtvrtek 14. srpna 2014 v prostorách Nové radnice, představil náměstek primátora hl. m. Prahy Jiří Nouza zástupcům MČ Prahy 5 a Prahy 6, kterých se týká úvodní etapa rozšiřování zón placeného stání na území hlavního města.Dále byli jednání přítomni zástupci Technické správy komunikací (TSK) a zástupce odboru rozvoje a financování dopravy (RFD MHMP), kteří odpovídali na dotazy. Jiří Nouza přiblížil průběh jednotlivých etap zavádění projektu zón placeného stání a vliv na městskou část.

Dále se věnoval všem funkcionalitám nového moderního parkovacího systému, který by měl disponovat nejmodernějšími technologiemi. Zároveň objasnil význam celého řešení pro spádovou oblast i oblasti sousední.

Nouza uvádí: “Jsem velmi rád, že zástupci městských částí Praha 5 a Prahy 6 přijali nabídku na předání dalších informací ohledně nového řešení dopravy v klidu, a jsem potěšen, že další komunikace již proběhla v zcela pracovním a profesionálním duchu,“ a dodává: „S představiteli Prahy 5 a 6 jsme byli ve shodě s procesy zavádění zón a vyřešili jsme poslední detaily, jako je třeba výdej parkovacích oprávnění v průběhu realizace jednotlivých etap atd.

MČ Praha 5, která v dřívější době koncepci v médiích odmítala, nyní přistupuje k projektu s tím, že při plánování definitivní mapy a počtu zón vycházela komise z konceptu tamní radnice z roku 2011 a mezi úvodní etapou a první etapou je jen jeden měsíc a tudíž se to občanů dotkne jen minimálně. Výsledkem představení konečného konceptu je pokračování MČ Prahy 5 a Prahy 6 v úvodní fázi projektu zón placeného stání.o.

Ke stažení

MHMP jednání k ZPS MČ P5, P6, 14.8.2014

Byla podepsána smlouva s provozovatelem ZPS
Tisková zpráva ZPS oznámení VŘ (TSK)